Az igazán jó szobafestő 5 legfontosabb ismérve

Szobafestő

1. Pontosan, a megbeszélt dátum és időpont szerint érkezik a szobafestés helyszínére. Ez az ügyféllel szemben tanúsított tisztelet, valamint a munka iránti alázat egyik legfontosabb jele! Természetesen mindannyiunk életében előfordulhatnak vis maior esetek, ám azt egy tisztességes szakember időben jelzi a megrendelő számára. Jelentős, és megalapozatlan késés, és kétes magyarázatok felbukkanása esetén érdemes egy megbízhatóbb szobafestő után nézni. Az, aki már a kezdetekben trehányul kezeli a rá bízott munkát, valószínűleg a szobafestés konkrét munkálatait is hasonló „gondossággal” végzi majd el…

2. Nem is olyan régen a szobafestők és segédeinek legfontosabb kelléke – a festékes vödör és a henger mellett – a feles üveg volt. Talán valamilyen szinten hozzá is szoktunk az alkoholizáló munkások látványához, ezért sok helyen nem is igazán ellenezték a munka közbeni szeszelést. Ám a munka közbeni alkoholfogyasztást nem csak, hogy a törvény bünteti, hanem jelentős biztonsági kockázattal jár. És ha más nem, nem nehéz belegondolni, hogy a szobafestés minőségének rovására is mehet. Egy korrekt szobafestő és csapata kizárt, hogy a munka helyszínére ittas állapotban érkezik, vagy az odafigyelést igénylő teendők végzése közben a sörösüveg után nyúl!

3. Tisztaság: fél minőség! A szobafestés tipikusan az a terület, ahol a precíz, valamint tisztaságot tartó munkaerő felbecsülhetetlen érték. Kinek hiányzik ugyanis, hogy a munkálatok befejezése után a festés korrigálására vagy festéknyomok eltávolítására legyen szükség? Tudnivaló, hogy a bútorok, padló szakszerű lefedése, elpakolása, a keletkezett hulladék eltakarítása is a szobafestők hatáskörébe tartozik!

4. Biztosan felháborodnánk, ha az étteremben a vacsorát követően az étlapon feltüntetetthez képest eltérő tételeket kellene rendeznünk. Mégis, a szobafestőktől gyakran elnézik, hogy az előre megbeszélt összegtől ilyen-olyan okokra hivatkozva eltérnek. Ehelyett azt javasoljuk, hogy a szobafestés megkezdése előtt foglaljuk írásba a megegyezést, hogy elkerüljük a későbbi félreértéseket. Egy korrekt szobafestő minden esetben felelősséget vállal az előkalkuláció helyességért.

5. Ahogy fodrászunktól és annak segédjétől is elvárjuk, hogy a megfelelő képesítéssel, vagy legalább tanulmányokkal rendelkezzen, egy valamire való szobafestő sem foglalkoztat képzetlen alkalmazottakat! Habár Jani bácsi vagy a Pista gyerek a szobafestő szempontjából igencsak megfizethető munkaerőnek számít, nem mi vagyunk a hibásak, ha pénzünkért cserébe felkészült, profi szakembereket, nem pedig idénymunkásokat várunk a szobafestés helyszínére.

Szólj hozzá a cikkhez!

Az email cím nem kerül nyilvánosságra.


*