Közeleg a tavasz, épülnek a kerti konyhák!

kerti konyha

Lassacskán túlesünk a tél viszontagságain: elérkezik a nyáresti vacsorák, kerti partik és szabadtéri borozások ideje. Habár a forróbb évszakokban előszeretettel szavazunk a könnyedebb fogásokra, a sütés-főzést általában ilyenkor sem kerülhetjük el. Nagyot sóhajtunk ilyenkor, hiszen kánikula idején érthetően nehezünkre esik a benti tűzhelyet vagy sütőt elindítani. Folyik rólunk a víz, a türelmünk kezd megcsappanni, a klíma persze megint vacakol… mennyivel jobb lenne a finom falatokat kint, a szabadban elkészíteni?!
Ilyenkor kerül a képbe a kerti konyha!

Kerti konyhák… hogy képzeljem el őket?

Nos, röviden: a kültéri konyha a belső tökéletes mása. Manapság az ügyesebb kivitelezők számára ugyanis már nem jelent problémát a szabad ég alatt, vagy fedett teraszokon komplett főzőstúdiókat – akár minimál, akár mediterrán stílusban – felhúzni.
Beépített kerti grill, hagyományos tűzhely+sütő kombináció, kemence, kőgrill, gránit munkafelület, rozsdamentes mosogató… minden egyben, hogy a steaket, a salátákat vagy a grillkolbászt frissen, igazi tűzön, helyben elkészítve élvezhessük.

Hová helyezzük a kerti konyhát?

A speciálisan kültéri felhasználásra szánt alapanyagok, mint a mészkő, a gránit vagy a rozsdamentes acél kiválóan állják az időjárás okozta megpróbáltatásokat.
Mégis, hogy az épített konyha eredeti minősége és külalakja évtizedeken keresztül biztosított legyen, érdemes a kültéri konyhákat eleve tető alá építeni, vagy a berendezések építésével párhuzamban egy fedeles részt is kialakítani.
A konyha tervezésénél olyan szempontokat ideálisan olyan szempontokat is figyelembe vesznek, mint a lakóépület és a kerti grill ideális távolsága (például a füst, a szagok „hatótávolságától” függően).

Mennyibe kerül egy komplett kültéri konyha?

Rengeteg tényező befolyásolja a kiépítés költségeit: egyrészt a kültéri konyha alapterülete, a berendezések változatossága, illetve, hogy szükséges-e tetőt húzni a főzőstúdió fölé. Elmondható, hogy nagy átlagban 250.000 Ft-os folyóméteres árral számolhatunk.
A korszerű főzősarkok egyértelműen új színt és összehasonlíthatatlan rugalmasságot visznek a szabadtéri étkezésekbe. Mérlegeljünk, és döntsük el, szeretnénk-e élni a lehetőséggel!

Szólj hozzá a cikkhez!

Az email cím nem kerül nyilvánosságra.


*