A CoinGecko nyitott a felvásárlásra, de most még túl korai a társalapító szerint

kriptovaluták

Bár a CoinMarketCap-et a Binance felvásárolta a 2017 utáni kriptotéli időszakban, a jelenlegi medvepiac nem a megfelelő idő a CoinGecko eladására, mondta a COO.

A CoinGecko jelentős kriptopénz-követő weboldal nyitott a felvásárlásokra, de a platform társalapítója szerint nem most.

A CoinGecko-t megviselte a jelenlegi kriptopiaci medvepiac, de a cég távol áll az eladástól, mondta Bobby Ong, a CoinGecko vezérigazgatója a Cointelegraphnak.

Ong úgy véli, hogy minden kripto-hoz kapcsolódó vállalatot érint az iparág ciklikus jellege, mivel általában jól teljesítenek a bikapiacok idején, és küzdenek a medvepiacok idején.

“Ebben a kriptotéli időszakban minket a CoinGeckónál is hasonlóan érint a dolog. Ez lesz a harmadik kriptotélünk, és a CoinGecko fejlesztésére összpontosítunk, hogy felkészüljünk az esetlegesen ismét bekövetkező bikafutásra” – mondta Ong.

A vezérigazgató szerint a CoinGecko havi 100 millió oldalletöltést ért el júliusban, ami a 2021 novemberi csúcshoz képest 85%-os forgalomcsökkenést jelentett a 2021-es novemberi csúcshoz képest. A forgalom csökkenése összhangban van a Bitcoin (BTC) árfolyamának mozgásával, amely tavaly novemberben 68 000 dollár feletti történelmi csúcsot ért el.

“Ez mindenképpen hatással volt a bevételekre, mivel a reklám az egyik fő bevételi forrásunk, és a kapott oldalmegtekintések függvénye” – jegyezte meg Ong. Azt is elmondta, hogy a CoinGecko-n az új tokenek listázása körülbelül 70%-kal csökkent a tavalyi évhez képest.

A zsugorodó bevételek és a kriptopiac körüli folyamatos bizonytalanság ellenére a CoinGecko még mindig tartja magát a létszámát tekintve. A cég az elmúlt hét hónap alatt majdnem megduplázta a személyzetét 30-ról 57 csapattagra, és nem bocsátott el egyetlen alkalmazottat sem. A CoinGecko nem vezetett be semmilyen felvételi stopot sem, mondta Ong.

“Sőt, a medvepiac ellenére most fizettünk ki egy kis bónuszt minden csapattagnak 2022 első felére. Emellett folyamatban van a fizetéseink felülvizsgálata is, hogy versenyképesebbé tegyük a legjobb tehetségek felvételét és megtartását” – jelentette ki Ong, megjegyezve, hogy a CoinGecko az év hátralévő részében még van néhány nyitott pozíció.

A CoinGecko a legnagyobb riválisa a CoinMarketCap kriptoárfolyam-követő weboldalnak, amelyet 2020 áprilisában vásárolt meg a Binance. A felvásárlásra a 2017 utáni kriptotéli időszakban került sor, a Bitcoin a felvásárlás hónapjában 7000-8000 dollár között mozgott. A Binance hivatalosan sosem jelentette be az üzlet költségét, miközben a pletykák szerint 400 millió dollárba került a cégnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük