Ess eső, ess…

esernyő

Vannak tárgyak, melyek nélkülözhetetlen tartozékai hétköznapjainknak, mégis kevés szó esik róluk. Az esernyő a mostohagyerekek között is a fekete bárány, hiszen a rossz idő, az eső, a hó, a lutyok szinonimája. Szürke eminenciásként kísér minket, ott van velünk a buszon, a munkahelyen, a kocsiban. Ennek ellenére hajlamosak vagyunk a legolcsóbb, legegyszerűbb modellt választani, pedig egy vidám, jópofa esernyővel a borongós napokat is feldobhatjuk, egy minőségi darab pedig hosszú évekig kitart majd.

Színkavalkád
Nem ismerem a pontos statisztikákat, de ha tippelnem kéne, azt mondanám, az esernyők 90%-a fekete. Hogy miért, az jó kérdés. Csak azért, mert esik az eső, vagy hull a hó, még nem dőlt össze a világ, és nem kell gyászba vágni magunkat. Sőt, miért ne lehetne egy rikító zöld, vagy akár szivárványszínű esernyővel hadat üzenni a szürkeségnek? Ha ruhádhoz illő színt választasz, akár divatos kiegészítő is válhat ebből az unalmas használati tárgyból.

Viharos helyzet
Alighanem mindenki ismeri a következő szitut: büszkén feszítünk az új esernyőnkkel, jön a vihar, kicsavarja a kezünkből, és vadonatúj szerzeményünket már vághatjuk is a kukába. Ezt elkerülendő alkották meg tudós lángelmék a viharesernyőket, melyek a legzordabb időjárási körülmények között is megállják a helyüket. Többnyire dupla vászonból készülnek, üvegszálas bordákkal és nyéllel. Speciális szerkezetük meggátolja, hogy a szél kifordítsa őket, így minden helyzetet megúszunk szárazon.

Gyerekvédelem
A gyerkőcök kezébe esernyőt erőltetni majdnem ugyanolyan lehetetlen feladat, mint megetetni velük a spenótot. Pedig egy mókás kutyás vagy békás esernyő őket is jobb kedvre derítheti a borongós napokon. Léteznek rajzolható, színezhető típusok is; ezeket nem a szél, hanem a többi gyerek fogja kitépni a kezükből, hogy ők is játszhassanak vele egy kicsit. A gyerekesernyők természetesen könnyen kezelhetők és biztonságosak, kialakításuknak köszönhetően pedig elférnek az iskolatáskában is.

Egy minőségi, tartós és vidám esernyő rosszkedvünk telét tündöklő nyárrá változtathatja át!

Szólj hozzá a cikkhez!

Az email cím nem kerül nyilvánosságra.


*