Ha a hálószoba bútor mesélni tudna…

hálószoba bútor

…akkor valószínűleg elmondhatná, hogy jól alszunk-e, vagy nem. Kipihenten ébredünk, vagy fáradtan? Komfortosan érezzük magunkat a hálószobában, vagy valami hiányzik? A jól megválasztott hálószoba bútor ugyanis nemcsak a stílusról és a praktikumról szól, de nagyban meghatározza az alvás és a pihenés minőségét is.

Ágy, asztal, TV

A legfontosabb természetesen a megfelelő ágy. Egy nívós darab akár évtizedekre is meghatározhatja hálószobánk stílusát és az alvás minőségét. Éppen emiatt a választást nem szabad elkapkodni, mert könnyen kialvatlanság és fájós derék lehet a vége. A hálószoba bútor elengedhetetlen része az ágy mellett elhelyezett kisasztal, vagy éjjeliszekrény. Erre tehetjük az ébresztőórát, egy ízléses állólámpát, vagy egy pohár vizet, ha éjszaka megszomjaznánk. Örök vita a párok között, hogy kerüljön-e TV a hálóba, vagy ne. Ebben nem szándékozunk igazságot tenni, de ha mégis teszünk tévét a szobába, azt akár egy szép komódon is elhelyezhetjük. Léteznek ágyneműtartós darabok is, amik kifejezetten praktikus megoldást jelentenek.

Helytakarékosan

A háló jellemzően nem a lakás legnagyobb helyisége, így érdemes minden négyzetcentiméterét kihasználni az új hálószoba bútorral. Ebben segíthet egy szekrénysor, ami akár egy teljes falat is elfoglalhat. Választhatunk tolóajtós, vagy nyitott polcos modelleket is, ha valami újszerűre vágyunk. Egy komplett gardróbszekrényben akár az egész család ruhatára elfér, így a lakás többi részében megszabadulhatunk a helypazarló szekrényektől.

Komplett megoldások

Ahogy a konyhabútorok esetében, a hálószobába is vásárolhatunk teljes garnitúrákat. Ezek jellemzően ágykeretből, szekrényből, komódból és éjjeliszekrényből állnak, de természetesen egyes szettek mást is tartalmazhatnak. Előnyük, hogy egyben letudhatjuk a teljes hálószoba bútor beszerzését, és hogy garantáltan harmonizáló összképet kapunk. Szinte bármilyen stílusban elérhetők az antik hatásútól az elegánson át az ultramodernig.

Szólj hozzá a cikkhez!

Az email cím nem kerül nyilvánosságra.


*