Olvasd el ingatlanbefektetésekről szóló könyveinket!

ingatlanbefektetés könyvek

ingatlanbefektetés könyvek

A magunkba fektetett idő mindig megtérül. A legkönnyebben és a legolcsóbban a tudást könyvekből szerezhetjük meg. Sok olyan könyvem van, amit többször is elolvasok, érlelődik bennem és évek múlva még jobban megértem a benne leírtakat. Az olyan szakkönyveket pedig kifejezetten kedvelem, amik egyszerű nyelven gyakorlati tudást osztanak meg, mert azonnal alkalmazni is tudom  mindennapi életemben. Aki szeretne az ingatlanok világában elmélyedni, annak ajánlom saját kiadású papír alapú könyveinket, melyek több profi befektető különböző nézőpontból világítják meg ezt az izgalmas területet.

Mike Summey még soha életében nem adott el ingatlant, ma már több száz saját tulajdonú lakással rendelkezik, amelyeket elsősorban hosszú távra ad bérbe. Plakáthirdető táblák bérbeadásával foglalkozott fiatalabb éveiben, és innen jött az ötlet, hogy átültesse passzív jövedelemszerzési módszerét lakásokra. Könyveit igazi kultusz veszi körül Amerikában, közülük a két legfontosabb magyar nyelven is elérhető webshopunkban: A hétvégi milliomos ingatlanbefektetési titkai és a Hétvégi milliomos gondolkodásmód.

Ezzel szemben Kevin C. Myers (Találj rá, pofozd ki, add el, profitálj!) kizárólag viszonteladási célból vesz lakásokat, az ő erőssége abban rejlik, hogy megmutatja azokat a kritikusan elrontott pontokat egy olcsó áron kínált ingatlanban, amelyeket kijavítva szép profitot lehet termelni  egy gyors eladás után.

Két gigantikus szélsőség Trump és Frank McKinney. Míg Trump (Trump ingatlanstratégiái) az általa vásárolt ingatlanok méreteivel és a lehetetlent nem ismerő gondolkodásmódjával szédít meg bennünket, addig McKinney (Csináld nagyban!) a luxusingatlanok koronázatlan királya. Érdemes mindkét könyvet elolvasni, mivel megszelídítve a szerzők látásmódját bátrabban tudunk egy ingatlanhoz viszonyulni. Érdemes nagyban, extrémebben gondolkodni az ingatlanokról. Emlékszem, e két könyv hatására mertem én is belevágni egy nagyobb projectbe, ami végül számomra is meglepően jó eredményekkel zárult.

Soha nem volt még olyan aktuális az időzítés fontossága, mint manapság egy válság helyzet előcsarnokában. Craig Hall Az időzítés az ingatlanpiacon című könyvében egy már korábbi válság lépéseit írja le. A történelem ismétli önmagát, ha nem is pontosan ugyanolyan évek következnek, mint annak idején, de nagyon hasonlóak lesznek várhatóak. A tét nem egyszerűen az, hogy meggazdagodunk vagy sem, hanem maga a túlélés. Sajnos, egy élet munkájából összegyűjtött vagyont el lehet majd pillanatok alatt veszíteni. De a jó hír az, hogy tanulással fel lehet készülni a legrosszabbra, meg tudjuk védeni a javainkat. Ha ismerjük a folyamatot, képesek vagyunk több ponton megállítani, sőt akár hasznot is húzni ebből a válságból.

Az ingatlanbefektetés csak egy része a pénzügyi portfóliónak. Robert G. Allen (Vagyonteremtés) és Michael Masterson (Automatikus gazdagság) szintetizáló művei teljes palettaként láttatja a befektetések világát, és segít anyagi helyzetünket megszilárdítani.  Nem foglalkozni az anyagi dolgokkal azt jelenti, hogy nem engedjük szabadon áramolni az energiát. A pénz is egy energia, természetesen nem a legfontosabb, de meg kell tanulni működtetni.

Végezetül feltehetjük a kérdést, hogy melyik befektetői nagyágyúnak van igaza? A válasz az, hogy mindegyiknek. Az ingatlanbefektetés módja személyiség típustól függ: kinek a nyugodt, kinek a gyorsabb tempó fekszik, van, aki telekbe, van, aki csak lakásokba, mások kizárólag nyaralóba fektetnek be- de mindegyik működik, ha jók az alapok.

A fordítást egy nagyon kedves barátnőm, Sallai Kati készítette, akinek Kiyosaki a Gazdag papa, szegény papa könyvsorozat magyar nyelvű változatát is köszönhetjük. Katinak hála, látszik az a szakértői hozzáértés, amivel a külföldi modell át lett adaptálva hazai viszonyokra. A könyvek könnyen olvashatóak és rendkívül szórakoztatóak.

Nincs is jobb időtöltés, mint egy ropogós könyvvel bekuckózni egy kényelmes fotelbe a korán sötétedő estéken, és elmélyülni egy okos ember gondolataiban. Könyvet adni és kapni a legjobb ajándék. Most fantasztikus karácsonyi akciónk keretében érdemes meglepni magunkat és szeretteinket.

Ingatlanbefektetésekről szóló könyvek megtekintése webáruházunkban >>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük