Az infrafűtés előnyei, miért és hogyan lehet olcsó?

Infrapel fűtes, infrafűtés

Infra vagy hagyományos fűtés?

A kínálkozó fűtés-alternatívák összehasonlításánál sajnos legtöbbször csak a termékek árát vesszük figyelembe. Ez sokszor azzal a veszéllyel jár, hogy olyan gyenge minőségű termékeket vásárolunk fűtésre, amelyek nem felelnek meg elvárásainknak. Nem megfelelő a fűtőteljesítményük, hosszabb távon gazdaságtalanok, nem rendelkeznek háttérszolgáltatásokkal és ezekkel jelentős kompromisszumra kényszerít bennünket. Ezen kívül kiemelt fontosságú a hosszú távú várható üzemeltetési költség, és a fűtési rendszer kiépítésének és üzembe helyezésének az ára. Az  utóbbiakban jeleskedő infrafűtés egyre népszerűbb, és nem csupán az új építésű ingatlanok esetében.

Infrapel fűtes, infrafűtés

Az infrafűtés gyors és gazdaságos beszerelése

Egy hagyományos energiával működő fűtésrendszer üzembe helyezése, esetleg a régi cserélése rendszerint sok kellemetlenséggel járhat. A beszerelése sokszor napokig tarthat, így jelentős költségekkel jár az elvégzett munka. Bár a  gázzal történő fűtés az egyik legolcsóbb és legelterjedtebb megoldás, mindenképpen figyelembe kell vennünk azt is, hogy mennyibe kerül a gázfűtéses rendszerek tervezése és kivitelezése. Főként, ha még magát a gézvezetéket is szükséges az ingatlanba  bevezettetni.  Ezek díja az infrafűtéses rendszerekhez viszonyítva nagyságrendekkel magasabb árfekvésben van.

A gázos vagy egyéb hagyományos energiával működő fűtésrendszerekkel szemben az infrapanelek, akár egy nap alatt is üzembe helyezhetők. A rugalmasan alkalmazható áramellátók bármilyen felületre felszerelhetők. Akár éghető felületről vagy álmennyezetről beszélünk, az infrapanelek gyorsan és egyszerűen felszerelhetők, illetve leszerelhetők és elvihetők. Az infrapanelek előnyei közé sorolható, hogy a legtöbb egyéb fűtési módszerrel szemben nagyon gyorsan felmelegszenek, és azonnal elkezdik leadni a hőt a környezetüknek.

Tegyünk a környezetünkért és minimalizáljuk az üzemeltetési költségeket!

Köztudott, hogy a megújuló energiaforrások alkalmazásával sokat tehetünk környezetünkért. Bolygónk védelméhez így a Nap energiájának alkalmazásával is hozzájárulhatunk. Az otthonunkba beépített napelemmel üzemelő infrapanelekkel amellett, hogy környezettudatosak vagyunk, érdemes tudni, hogy ezen eszközök használatával a pénztárcánkat is megkímélhetjük a felesleges kiadásoktól.

napelemek

A radiátor már a múlté, ha teheti váltson alternatív fűtési módokra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük