Kertfenntartás – a szép udvar titkai

kertfenntartás

Egy jól ápolt, gondosan karbantartott kertbe öröm kiülni nyáron egy frissítőre, és jól esik kipillantani rá télen, amikor hó takarja a fák ágait. A kertfenntartás ugyanakkor időigényes és komoly szakértelmet igénylő feladat, mellyel nem biztos, hogy egyedül is meg tudunk birkózni – ilyenkor érdemes profikra bízni a dolgot.

A megfelelő kertfenntartás a hatékony öntözőrendszer kiválasztásával kezdődik. Ez nem csak kényelmesebb és gyorsabb, mint a kézi locsolás, de hatékonyabb is. A pázsit és a növények mindig megfelelő mennyiségű folyadékhoz jutnak, így se kiszáradástól, se túlöntözéstől nem kell tartani.

A túlzsúfolt kert ápolatlan, elhanyagolt benyomást kelt. A kertfenntartáshoz ezért a fakivágás is hozzátartozik: némi ritkítással, néhány fa eltávolításával sokat javíthatunk az összképen. Bátran szabaduljunk meg a felesleges, sok helyet foglaló fáktól, melyek csak rontják a kert harmóniáját. Az igényes kertfenntartás alapja a gondosan rendben tartott gyepszőnyeg, így a fűkaszálás (sokszor hálátlan) feladatát sem szabad elodázni.

A minőségi, tökéletes kertfenntartás nem csak a külsőségekről szól. Ugyanígy hozzátartozik a megfelelő tápanyagok és növényvédelmi szerek kiválasztása, vagy éppen az ideális fényigény kialakítása. Ezek hiányában imádott növényeink csak vegetálnak, és nem fedik fel valódi szépségüket. Végül ne feledkezzünk meg az utakról, ösvényekről és egyéb térfelületekről sem, hiszen kertünk nem csupán egy képeslap; egy hely, ahol összegyűlik a család, ahol leülhetünk egy kicsit megpihenni egy hosszú nap után.

Szólj hozzá a cikkhez!

Az email cím nem kerül nyilvánosságra.


*