Manajló András festőművész

Manajló András - Tavasz színei festmény
Manajló András - Tavasz színei festmény
(forrás: artuniongaleria.hu)

A világhírű festődinasztiából származó Manajló András festőművész több, mint 25 éve költözött Kárpátaljáról a Dunakanyar központjaként ismert, gazdag kulturális élettel rendelkező Vácra. Elmondása szerint a város ruszin közösségétől rengeteg segítséget, támogatást és lehetőséget kapott az érvényesüléshez. Manajló András a ruszin identitást erősítő tevékenységei elismeréseként 2018-ban megkapta a páfrányfenyő levelet formázó kitüntetést, a Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjat.

A világot bejárt és számos nemzetközi kitüntetésben is részesült művész alkotásain nagyapjával ellentétben származása kevésbé hagy nyomot, egyedi technikája, színekkel, energiával és érzelmekkel teli olajképei ma már világhírűek. Manajló András festményeit a világ minden tájáról keresik a hozzáértő műgyűjtők és műkedvelők. A Manajló festmények egyik sajátos különlegessége, az eredetiséget igazoló festékes ujjlenyomat, melyet a művész minden festményre felvisz.

Az Ungváron született művész 40 évesen megvalósította az első önálló kiállítását, melynek sikere ösztönözte a művész aktivitását, alkotói munkáját. Azóta Manajló András festményei iránt már számos műgyűjtő érdeklődik, és folyamatosan több hazai és európai galériától kap maghívást a művészete prezentálására.

Ha Ön is érdeklődik a ruszin művész által megalkotott festmények iránt, látogasson el az Art Union Galéria weboldalára. Böngésszen a műremekek között, melyek a Budapesti galériában személyesen is megtekinthetők, illetve vásárlási szándékát is jelezheti online a honlapon keresztül, vagy telefonon egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük