Miskolc látnivalóiról és közlekedéséről

Miskolc

Miskolc
Az északi országrész legnagyobb városa számos látnivalót kínál az odalátogató utazóknak. Miskolc városában gyönyörű épületekkel és csodás természeti kincsekkel várja látogatóit, íme néhány említésre méltó nevezetesség, amit nem érdemes kihagynunk.

Miskolc belvárosa

Kezdjük az belvárossal, ahol csodálhatjuk a romantikus stílusú Városházát,
egy faragott kőkeretben elhelyezett István szobrot, a Miskolci Virágórát és az Erzsébet Fürdő bejáratánál található mutatós szökőkútrendszert. Ha már a belvárosban sétálgatunk érdemes ellátogatni a Népkertbe, ahol az Erzsébet királynő szobor, Vigadót, jégcsarnok és szoborpark tárul elénk. A belváros része egy több, mint 200 méter magas vulkáni eredetű domb, ahol megtaláljuk a Miskolc jelképének számító Avasi kilátót és a 15 percenként megszólaló harangtoronnyal rendelkező gótikus stílusban épült református
templomot.

Miskolc felújított középkori várkastélya

Nem hagyható ki a Diósgyőr városrészben található Diósgyőri vár, ahol vártörténeti- és fegyverkiállításokat látogathatunk meg. Itt nyáron látványos várjátékon és szabadtéri színdarabokon vehetünk részt. A Diósgyőr vár nevezetességei közé tartozik a Nagy Lajos király és a velencei követ viaszszobra, panoptikum és pénzverde.

Miskolc természeti látnivalói

Miskolci látogatásunk során ne hagyjuk ki hazánk egyik legszebb természeti területét Lilafüredet sem, ahol csodálhatjuk Lillafüredi vízesést. A helyi erdei vasúttal is további csodálatos nevezetességek és látványosságok tárulnak elénk, mint a Szinva völgye, a Hámori tó, a Palotaszálló függőkertnél megtekinthető Anna-mésztufabarlang és az István-barlang.

Miskolc romantikus barlangfürdője

Ha romantikus kiruccanást tervezünk kihagyhatatlan a Miskolctapolcán található a Barlangfürdő, mely minden évszakban kellemes kikapcsolódást kínál. A fürdő igazi kuriózum a termálfürdők palettáján, a 30 fokos víz és a barlang klímája gyógyhatással bír, így a turisták mellett helyiek is gyakran látogatják.

A nagy múlt miskolci közlekedés

A saját közlekedési vállalattal rendelkező város szolgáltatója a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. egymaga látja el Miskolc és Felsőzsolca tömegközlekedését, a Borsod Volán pedig a helyközi közlekedést biztosítja. A 19. század végén és a 20. század elején már villamossal és busszal lehetett közlekedni, utóbbi utazási lehetőség Miskolcon az országban elsőként valósult meg. A Tiszai és Gömöri pályaudvar mellett Miskolc rendelkezik egy kisméretű füves repülőtérrel, amely közforgalmú közlekedésben nem játszik szerepet, így aki repülővel utazna más repteret kell keresnie.

Keresett és népszerű a nemzetközi utazást tervezőknek a Miskolc és Budapest közötti reptéri transzfer szolgáltatás, mellyel kényelmesen utazhatunk a légikikötőbe illetve onnan vissza Miskolcra. Ezt a szolgáltatást magánszemélyek és vállalkozások is egyre gyakrabban igénybe veszik, a helyi szolgáltatók mellett több térségbeli vállalkozás kedvezményes díjakat biztosít a helyi lakosoknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük