Argán olaj a hajápolásban

argán olaj

Ha a hajolajokra gondolunk, szinte kivétel nélkül az argán olaj jut eszünkbe elsőként. Ez nem véletlen, hiszen a szépségipar először ezt az olajat fedezte fel és kezdte el alkalmazni a szépségápolási termékekben.

Az argán olaj Marokkóból származik. Ebben az észak-afrikai országban őshonos az argánfa, melynek magjából préseléssel készítik a folyékony aranynak nevezett olajat. A helyiek a száraz bőr és a haj táplálására és hidratálására használják, magas antioxidáns-, zsírsav- és E-vitamin-tartalma miatt. Sőt, még fényvédőként is, hiszen a helyi asszonyok ezzel védik bőrüket az erős napsugárzás okozta károktól.

Ezt az értékes olajat ma már a világ minden táján előszeretettel alkalmazzák bőr- és hajápolásra. De most vegyük sorra, milyen hasznos tulajdonságait tudjuk kiaknázni a hajápolásban.
Az argán olaj hajra való leggyakoribb alkalmazása a hajvégek rendben tartása, hiszen a hajvégek eltöredezése egy nagyon gyakori probléma. Ha néhány cseppet teszünk belőle a hajvégekre, kellőképpen hidratálttá teszi őket, így ellenállnak a töredezésnek.

A forró hajformázó eszközök szintén erősen roncsolják a hajunkat, de az argán olaj magas esszenciális zsírsav tartalma hozzájárul a hajszálak védelméhez és a rugalmasságuk megtartásához.
De nemcsak a hajszálak védelme miatt előnyös az argán olaj hajra való alkalmazása! Sokan küzdenek száraz fejbőrrel, ami aztán sokszor száraz korpásodáshoz vezet. Ez kiküszöbölhető, ha fejbőrünket argán olajjal hidratáljuk.
Használata nagyon egyszerű! Tehetünk pár cseppet belőle a hajbalzsamunkba, vagy közvetlenül is felvihetjük a hajra, fejbőrre. Ilyen formában egész éjszaka fent hagyhatjuk a pakolást, majd reggel alaposan mossunk hajat.

argán olaj

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük