Ipari kapu – cége őrzője

ipari kapu

ipari kapu

Egy ipari létesítmény hatékonysága számos tényezőtől függ. Sokan talán nem is gondolnak rá, de kulcsfontosságú a megfelelő beléptető rendszer is, ami mind a személyzet bejutását, mind a szállítást megkönnyíti. Egy megfelelően kialakított ipari kapuval a biztonság is nagymértékben növelhető.

Mielőtt belevágnánk a részletekbe, tekintsük át, melyek is a legfontosabb kapuk egy gyárban, raktárépületben, üzemi területen:

  • Személybejárós kapu
  • Gyorsjárású PVC
  • Lapozókapu
  • Redőnykapu (akár tűzgátló kivitelben is)
  • Redőnyrács
  • Tűzgátló szekcionált kapu
  • Tűzgátló tolókapu

 

Az ipari kapuk legelterjedtebb típusa a személybejárós változat, mely hagyományos, és kényelmes, alacsony küszöbös kivitelben is elérhető. Nagy forgalmú telepeken, ahol folyamatos az átjárás, jelentős mértékben felgyorsítja a folyamatokat.

A kézi vagy gépi vezérlésű gyorsjárású PVC bejárók leginkább a garázskapukra hasonlítanak. Ezek a belső térbe szánt elektromos kapuk vészjelző lámpával felszereltek, így használatukkal minimálisra csökkenthető a balesetveszély.
Az innovatív lapozókapuk panelekből épülnek fel, így beszerelésük bármilyen méretben megoldható. A könnyen kezelhető, motoros modell egyre elterjedtebb megoldás az iparban.

A tűzgátló redőnykapuk, rácsok és tolókapuk baleset esetén tesznek nagy szolgálatot. A tűzszakaszban lévő nyílások lezárásával megakadályozható, hogy a lángok továbbterjedjenek, így mérsékelhető a kár.

A megfelelő ipari kapu kiválasztása után ügyelni kell a szakszerű beüzemelésre és karbantartásra is. Célszerű kifejezetten erre specializálódott céggel szerződni, akik a beszerzés mellett a szállításról is gondoskodnak.

Válogasson minőségi, időtálló ipari kapuink között, tegye biztonságosabbá üzemét, raktárépületét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük